Sosyal Medya

Güncel

Kürt Dağı’nda şiddetli çatışma

Rus uçaklarının bombaladığı Lazkiye yakınındaki Kürt Dağı bölgesinde Suriye Ordusu ile Kürt savaşçılar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.



Rûdaw'ın edindiÄŸi bilgiye göre; Rusya ile Suriye'nin savaÅŸ uçakları Kürt Dağı ve Türkmen Dağı bölgelerine yoÄŸun bombardıman yapıyor. Suriye Ordusu ve Lübnan Hizbullahı da bölgedeki kara operasyonunu sürdürüyor.

Meydana gelen çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralananlar olduğu öğrenildi.

Rûdaw'a konuÅŸan Suriye Muhalif Güçleri Hamza BirliÄŸi Komutanı Firas Ulum, 2011'den beri baÅŸlayan savaÅŸta Kürt Dağı'nda 6 bin Kürt'ün hayatını kaybettiÄŸini bildirdi.

Ulum, Kürt Dağı'nın Iraklı Åžii milisler, Lübnan Hizbullahı ve Suriye Ordusu tarafından kuÅŸatıldığını, uluslararsı müdahale olmazsa büyük bir katliam yapılacağını duyurdu.

Kürt Dağı'nda yaklaşık 80 bin Kürt'ün yaÅŸadığını dile getiren Ulum, büyük bir kısmının Suriye rejimine karşı savaÅŸtığını dile getirdi.

Ulum, geçtiğimiz günlerde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve uluslararası kamuoyundan, bölgedeki halkı hava saldırılarından korumaları talebinde bulunmuştu.

Kürt Dağı bölgesi, Lazkiye'nin stratejik alanlarını içine alıyor ve Aleviler'in yaÅŸadığı bölgeye kadar uzanıyor. Hamza BirliÄŸi, sözkonusu bölgedeki köyleri korumak için oluÅŸan Kürt savaşçılardan teÅŸkil edildi.

Bölgede 4 Kürt aşiretine mensup 80 ile 90 bin arasında Kürt nüfusunun yaşadığı belirtiliyor.

Kürtler'in, Selahaddin Eyyubi döneminde bölgeye yerleştiği biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.